KANTARELL DÅREN I FARTEN.....

I dag har jag vart duktig...

Gått med fd svärmors vovve i ösregnet...Men vad gjorde det när man hittar en hel kasse kanateller..Sista november då ska man skotta snö och valla skidor !!!!!

Nu får man sitta vid köksbordet och rensa dessa jävlar igen. Men jag kan inte låta bli och plocka heller så jag ska väl inte klaga. Men bara tanken att sitta i ett julpysslat kök och lyssna på ooooooo helga natt...och rensa svamp är tamefan helt fel !!!!

Betalat alla räkningarna i dag och inser att det blir att äta vitkål...och svamp resten av året. Kanske man ska ta ytterligare en tur i skogen i morrn så att Januari middagen är räddad oxå...

Det suger att försörja 2 ungar på skidgymnasium utan hjälp....Jag tror att alla förstår det, men det finns vissa som hellre njuter för egen del. Synd bara om alla släktingar som får lov att hjälpa till i stället, och för att inte tala om Hasse som betalar och ställer upp på tjejjerna så jag nästan får skämmas ibland.

Säga vad man vill men du är BÄST Hasse, hade inte kunnat fått en bättre "plastfarsa" till gökarna...

Fick ett sug på att baka(ska säkert ha mens) helt plötsligt på kvällskröken.  Det blev mina mummsiga limpor med massor av farinsocker i, riktigt söta och penslade med kaffe..ÅÅÅH inget kan vara godare med en kopp kaffe och bre på Bregott i mängder som smälter så där gott = gå upp 2 kg

Ska till Idre i helgen på tävlingspremiär..Det ska bli så himla skönt att få komma upp och känna på lite vinter + att vara i hetluften igen så att man får vråla åt dom tävlande att sluta slö åka och börja ta i istället  =)

Sen får jag träffa min gamlal mor och far på vägen upp i Älvdalen där vi stannar för lite All Inclusive en natt. Det ska bli roligt, det var så länge sedan jag såg dom så man har lite mamma värk faktiskt..Fast jag är 46

DESSA MED BREGOTT = ELSAS KONDITORI KAN SLÄNGA SIG I VÄGGA

JAG ÖNSKAR....

Det ryktas om att man ska skriva önskelista.....Har fått en del vinkar på att det finns dom som redan skrivit sina....say no more  =)

Ok fär väl säga att så snäll som jag vart i år...och alla andra år så kommer Tomten att ha mycket att bära i sin säck när han ska år det här hållet....mmmooohahahaha

Ska man gör en lista som är en "riktig" önskelista eller en riktig önskelista--???

Jag gör 3....

Här kommer den som är snäll men som jag igentligen inte vill ha nått av...;)

1.. Virkbeskrivning med tillhörande garn till någon fin duk
2.. Rejäla foträtta skor, gärna av märket scholls
3.. presentkort på Röda korset
4.. En spa upplevelse med bonden Roger  brrrrr
5.. antirynk kräm
6.. kanske lite sockerfritt godis eller danska kungens bröstkarameller
7.. Läsbrillor med hotta bågar och senilsnöre
8.. bröstförstoring/upphissning
9.. piller för humörsvängningar
10..En gubbe som ser när det behövs städas...

Och här kommer en som är helt overklig och som jag vekligen vill ha allt av...

1.. Far och döttrar relation
2.. storvinst på trav el dyligt
3.. Gärna vara 25 bast igen
4.  Eller ha en 25 basting  ;) 
5.. Aldrig mera behöva vara sjuk och ha värk
6.. Vara obekymmrad resten av livet
7.. Ungarna ska aldrig ha något elände  =/
8.. Aldrig behöva avliva ett djur i våran familj igen om vi skaffar några flera
9.. Hitta världens sötaste lilla röda stuga med kakelugn jättebilligt i Mora
10.. Att våran häck ut mot vägen har växt opp i morgon när jag vaknar

Sen kommer den som är liksom en vanlig hederlig önskelista

1.. Någon godlukt creme 
2.. Snälla barn
3.. Något gott thé 
4.. Glada barn
5.. En tatuering
6.. Friska barn
7.. En rattmuff..till bilen jag inte har
8.. Skötsamma barn
9.. En ny vovve
10.. Ullaredsresa i vår

Nu blev det lite hjärngympa så här på eftermidagen..Det var lite klurigt faktiskt.


JA VISST GÖR DET ONT....ATT VARA KÄR

Mina barn och deras pojkvänner kommer att bli min död.......

Den ena längtar efter sin käraste så det kommer tårar varje dag...inkl samtal till mig om att hon inte står ut..

Den andra är arg och förbannad på sin käresta så att det ibland kommer tårarar....inkl samtal till mig om att hon skulle kunna mörda...!!!

Ja se den kärleken varför ska den vara så svår...????

Det enklaste i världen måste ju vara när man älskar någon att att kunna respektera och vara snäll mot den man har närmast sitt hjärta. Att våga stå upp för sina misstag och samtidigt kunna visa förståelse och känslor.

Våga vara utan varandra och kunna lite på att känslorna finns där fast det verkar vara hopplöst

Våga säga ifrån när man känner att det liknar skit

Alltid lätt att sitta här och vara duktig. Jag har oxå gett och tagit skit många gånger, men jag tror att tillslut så har det sunda förnuftet tagit över..Gudskelov.

Hur som helst så har det vart 1:advent idag med lite spring på byn och lussekatts köp.....Alltid mummsigt med första lussebullen. Ska försöka baka ett gäng i veckan om mitt huvud blir ok...ok och ok förresten , så ok som det kan bli..hehehehe

I kväll ska jag ta ett stort fett sömnpiller så att jag sover till tisdag. Denna natt med samtal från kl 3 och till det sista halv 8 i morse gör att man gäspar tamefan värre än att man suttit på årsmöte med scouterna....

GLÖGG BUFFÉ....ALLT IFRÅN CHOKLAD TILL HJORTRON.MUUUMS


RUNE HAR OXÅ VART MED PÅ GLÖGG PROVNINGEN....


HEJCON BEJCON.....

Imorse var det helt plötsligt massor av folk som ville ha med oss på sysslor av olika kaliber....

Först kom grannen Rogga in och ville ha med Hase på go-cart i Hedemora, det fattades en Nisse i racet..

Jag antar att ryktet spridit sig så långt att Rogga viste att jag är en jävul på att köra Go-cart, så mig frågade han inte enns. Tänk om kärringen gick och vann...Snacka förödande.

Jag kom i håg för många år sedan när vi var ett jätte gäng som var i väg och tävlade och då menar jag tävlade i denna horn framkallande sport. Jag körde om alla karlar som var med och jävlar vad förbannade dom var. Dom skyllde på allt ifrån dåliga bilar till att jag var mycket lättere än dom..Jag vart så jävla förbannad så jag erbjöd min bil till den som klagade mest...Jag körde i från han i alla fall...och till på köpet i hans bil.

Jag tror att karlar inte fixar att få pisk av en brud, särskilt inte i bilkörning. Och jag kan naturligtvis inte hålla käften så det matades på ganska friskt i komentarerena ...hahahhahaha

Nåja jag fick inte visa upp min kör kunskap idag, men vi funderar på att ta med ungar och pojkvänner och fan vet allt och fixa en egen tävling.....Där jag som vanligt krossar allt vad motstånd heter.

Det blev att följa med min kära kamrat Hellkvisten till Avesta i stället. Hon ville ha sällskap för att shoppa lite och jag offrade mig i några timmar. Och det innebar att jag missade skidorna på tv....skit oxå!!!

Jag har senare under dagen kämpat mig gående runt sjön som en halvdö lungsjuk långvårds patient. Hostade så att jag fick svälja tarmarna ett antal gånger. Måste nog ner och ta några prover snart innan någon från nån anstalt där man låser dörrarna.....utifrån,  kommer och hämtar mig.

Att jag har sprungit denna sträcka  8 km på 35 min för 2 veckor sedan är låååååååååååååååååååångt borta i min verklighet. Nu får man vara glad om man kan hålla jämt tempo med en halv lam mäniska !!!!

Jag var så sugen att hitta på något denna helg. Men nu så får man jubla över att man orkar gå på dass själv och inte behöva ropa på ett bäcken(skit/piss skål)....Har jag fått bacon flu????

Lite Robbinson och en kudde, alvedon och cocilana så är min lördag räddad

Host host på er snart är jag med på banan igen och då i mer form än någonsin...sölö

SALA...STADEN SOM GUD GLÖMDE

Mitt huvud slutar aldrig att banka...Vaaa fan är det för fel ????

Har till och med gett upp Alvedonet för länge sedan. Har vaknat med skalle bang i 2 veckor nu och det börjar bli enbart sanslöst..

Därför ska jag ta en Mariestads julöl i kväll och hoppas att det blir lite roligare att ha en malande huvudvärk.

Hasse grejjar med Oxfile och gratäng med kantarell sås medans jag softar i soffan....

Vi har vart till Sala en sväng idag...sala, vilken konstig stad?? Dit åker man verkligen aldrig och det finns inget att titta på heller. Fredag eftermidag och inte en käft ute, vart fan är alla frågarde jag Hasse..?? 200 pers på bolaget var det ialla fall, så det enda folk verkar göra i Sala är att supa.

Jag kom på något kul idag som jag glömt att skriva om.....Årets Melodifestivals programledare

Hahahahaha Dolph Lundgren......???? Inte gör det mig nått att han är med och pajjsar i rutan..Men melodifastivalen känns väl ändå lite off. Fast fan så snygg han är. Hoppas han spänner sig lite oxå eller bara har fillingarna på sig och inget mer....hehehehe    dreeeeegel

Dom andra progranledarna kan gå hem och lägga sig, dom kommer att vara sååååå osynliga bredvid Dolphen

Näpp dax för Idol och utröstning av Mariette eller Tove....enligt min mening

Och mina 2 Lottor....Ha en nice weekend och passa på att ta ett skummbad med gubben.....Och dröm er bort till landet där alla heter Roger och är brandgula i skallen och har RIKTIGT vita ben....

RÖDA KORSET....KAN DET BLI BILLIGARE ???

Lite julhandling idag. Det blev några ynkliga paket, eller närmare bestämt 2....

Avesta har väl inte drömshopping precis, men vad gör man i brist på annat ????

När man har glott färdigt på Hennes och Vero Moda så finns det liksom inget mer att göra i Avesta...

Fast med min tunna plånbok så får jag nästan börja att leta julklappar på Röda Korset. Det har ju faktiskt hänt att man köpt en och annan grejj där....Inte julklappar men födelsedags presenter, Näerå jag skojjar bara.

Fast helt ärligt så har Ninni hittat världens finaste balklänning från USA i den affären. Och hör och häpna den kostade 30 kr. Denna sagolikt romantiska klänning hänger som prydnad på väggen nu. Den är så vacker att jag inte kan hänga undan den, så i brist på tavlor så.......

Jag får lite äckelkänslor när jag är inne på sådana där affärer med gamla kläder, möbler och sånt. Oftast ligger det en unken doft av lort och gamla pensionärer som jag inte fixar. Fast man kan ju som sagt hitta en del kul grejjor oxå.....Men då måste man diska prylarna i maskinen minst 83 gånger på det hetaste programet....

Inget nytt om the bank robbory....eeh stavas det så ??

Trodde det skulle komma upp någon pudding och förhöra mig om jag möjligtvis sett någonting...Men icke. Det är väl ingen som är fiffig nog att räkna ut att vi har full insyn till banklokalen...

Kanske lika tur att man inget sett. Då blir man liggandes i en svart säck i Gysinge kanske...I bitar

Säger bara Mammas pojkar...I love it. 100% Vansinnes mammor och 101 % puckade brudar och mitt i alltihopa 3 ganska så normala grabbar..Helt sinnesjukt program, men man sitter verkligen som gjuten varje torsdag...

HÄR NERE KOMMER EN LITEN PÅMINNELSE OM ATT VISSA BADANKOR BORDE SLUTA KVACKA.....


http://www.youtube.com/watch?v=SbclAcds3Jw


NORBERG 25/11 = DAGEN DÅ ALLT HÄNDE

Vilken dag....

Sällan har det vart en sådan händelerik dag för mig...

Det började ju så lugnt och fint med lite nynnande och strykande här på middagen, för att övergå till ett inferno av Poliser, ambulanser och brandmän, inte helt fel  ;)  i och för sig att vila ögonen på så här i pynt stressen men jag hade fan inte tid att springa och häcka i alla fönster, för som sagt det brann i det ena och rånades bank i det andra....

Svårt att välja vilken action man ville följa....

Har alltid vart svag för brandmän..men grabbar med k-pist och svart sickad mössa går inte heller bort....

Det var som en Beck film live....Först kom dom där "vanliga"poliserna med tut tut bilarna.....Sen kom dom tunga grabbsen med bössor och nerdragna mössor.. och sist kom Beck, eller jag menar civilarna med vanliga kläder. Dom gjorde precis som på film...Bara lyfte på avspärrningarna och gick in....Ingen fråga nått, dom bara äger liksom.

Ska börja plugga till en Becka:are....Grymt coolt. Undrar om man få skott säker väst oxå???  Hahahahaha

My name is Hedberg......Annelie Hedberg

Telefonen ringde som om den fått damp..Alla ville veta eftersom vi ser rakt in i banklokalen från vårat fönster vad som hände. Fan inget sa jag, bara en massa gubbar(tekniker antar jag) som glor runt. Utanför var det som sagt mer fart......

Hade lite svårt att fortsätta mitt pysslande efter detta inslag. Men till slut så var köket klart och det var i stort sett bara att rusa till Hotellet för att lyssna på föredrag och sedan klämma i sig Italienskt.

Nu känner jag att det var rätt beslut att hoppa över den där stora starken dom bjöd på..Fick bli en stor Pepsi istället.

2 stakar kvar att placera ut sen kan man luta sig tillbaka i några dagar och njuta, för snart är det dags för nästa projekt.....granhämtning

Alltså.....Bonde Roger. Kan ingen bara ta bort honom. Jag skämms så innihelvete att jag inte står ut att se på hans snusbruna tänder och brandgula hår som sticker upp så där erotikdödande ur den vita urtvättade t-shirten. Och det känns som om scenen med honom i badkaret kommer att göra mig oförmögen att tänka på något upphetsande på 100 år.......HUUUUUU!!!!!!!

KLART I RUMMET...KÖKET KOMMER KANSKE I MORRN

13.00 VÄPNAT RÅN I NORBERG

DIRREKT RAPPORT FRÅN DET VÄPNADE BANKRÅNET PÅ VÅRAN BANK I DAG 13.00

KAN MAN ALDRIG FÅ JULSTÄDA I LUGN OCH RO ???????

OCH NEJ DET VAR INTE JAG..FAST DET HADE LIKA BRA KUNNAT VART DET EFTERSOM JAG ÄR EN FATTIG JON..

TUR ATT MAN HAR HUNNIT JULPYNTA I FÖNSTRENA SOM VETTER UT MOT HÄNDELE PLATESEN NU BLIR DOM VÄL MED PÅ NYHETERNA I KVÄLL  =)







HEJ Å HÅ..TILL OCH MED TV ÄR HÄR


I NEED HELP.....

Nu ska jag vara med och tävla om ett fint pris igen.....Men va fan jag ser ju inte vem den här Nissen är..??

Jag har en liten aning men är 99 % osäker.....

Det ska vara en skidåkare, antar jag eftersom man kan vinns EXTRA snygga tävlingsbrillor.

Vinsten förra veckan på mitt tävlande blev förresten en start i tjej vasan..! Tur att jag skrev Felices namn  moooahahaha.

Nu väntar make over in the kitchen

Hejjjjja Mutt Elin som fått en lägenhet i Torsby idag....Och som sagt, jag erbjuder ett kort på mig som du kan göra en fondvägg av....i sovalkoven   hahahahahahahaha Häääääärligt att vakna upp till detta varje morgon..!!

OCH VEM ÄR DU DÅ????

PYSSEL UTAN JULMUSIK=NOLL MYSFAKTOR

Så var stjärnorna på plats och gransriset plockat......Bara köket kvar att styla upp

Tänka sig att jag hittade allting dirrekt. Gardinerna hade jag vart så klok att lagt i en julpåse från Jysk..Fiffigt va? Då vet man ju i vilken påse av alla 80 påsar som hänger på vinden man ska glo i. Kommer inte enns ihåg att jag vart så kvick tänkt när jag packade ner dom i januari....Alla sladdar till mina stjärnor fanns oxå och tänka sig....glödlamporna funkade i alla..Hur höga odds är det??

Detta år har svischat förbi. Tyckte det var alldeles nyss som jag packade ner skiten. Och nu ska det upp igen. Det står väl inte på förrän man dansar med snapps glaset runt midsommarstången igen.

Jag saknar julmusiken på en radiostation jag brukar lyssna på...Kan inte pyssla utan Stilla Natt och O helga natt, får inte till den rätta stämningen liksom. Sen kom jag på när jag letat runt på datan bland alla radiostationer.....Fan det är ju bara 25 Novenber, tacka sjutton för att det inte finns nån tomtemusik....Får väl återkomma om några veckor när det är dax för det.

I dag var jag och kollade in glögg hyllan på bolaget(bara så du vet Lotta) Jäklar vilka konstiga smaker det kommit. Alltså vem vill ha vanilj glögg...??? Köp vaniljsås om du är ute efter den smaken. Och Apelsin??? Vad är det för konstigheter. Varför kan det inte bara vara som vanligt? Ok jag kan hålla med om att den med choklad är ju för jäkla god och den med rom eller konjak är oxå momsig. Men överlag så tycker jag att en hederlig Blossa med ett gäng russin och mandel i är det bästa.

I morgon ska jag på föredrag med Italiensk buffé. Det är en kille som håller på med Trihatlon som ska ha föredrag om hur det gick till när han vann VM......Jag ska nog mest äta. Vm det har väl jag oxå vunnit...i att bli fulast på kort, hästlängder före alla andra..hahahaha

RÖR INTE MIN GRAN...

JULPYNTA......

Det riktigt spritter i kroppen när jag tänker på att det är dax med nu oxå...NOT

Och jag som MEGA pyntar till på köpet. Det är så att tomteland i Mora kan slänga sig i väggen.....Här snackar vi tomteland alltså  !!!!

Jag har alltid haft en dröm att ha ett så stort kök att man kan ha julgranen där inne..Åååå myyysigt att sitta på morgonen med bara granen tänd och fika med lite tända ljus på bordet..

När vi flyttade hit så vart drömmen sann...Nu står den där(inte änn) och glimmar dygnet runt med bara röda glaskulor och guldglitter.

Jag är och har alltid vart en dåre när det gäller det här med gran. Tidigt på hösten så ska den tittas ut. Här skall inte köpas något smalt barrlöst helvete från torget, utan det skall knyckas en i skogen. Jaaa jag vet att det är tjyvaktigt men det bara är så. Och granfan ska vara tät och fin. Inte som den som min farfar(som blev 103 år) kom hem med....5 grenar typ. Och farsan fick borra hål i stammen och trycka in några flera kvistar så vi barn hade någonting att sätta kularna i ..!! Men va
 
När ungarna var små och kom hem med sina fula saker från dagis dom pysslat med och ville sätta i min gran så blev det stopp..Nänä inte dom där grejjorna i granen, dom passar inte in....Jag fick nästan panik av att se alla fula smällkarameller och sneda hjärtkuvär.....

Bara att hämta hem en till gran som dom fick fylla bäst dom ville med sitt "skräp"......Den granen stog på övervåningen om det är någon som undrar.

Är fortfarande paranoid över att allt ska se ok ut i granen..Sjuk? Ja jag vet

I morgon ska jag börja med detta helvete som kallas adventspynta..Ut och knysa tallris och riva ner gardiner, bli förbannad dirr för att man inte hittar julgardinerna...samma sak varje år. Men det brukar bli fint i slutändan när jag sitter med min gögg och knäcker nötter framemot fredagen...helt slut.

Jag får lov att ge en av mina beundrare(vet att jag har fler) en stor kram. Det verkar som att det finns flera blådårar som jag där ute..hahaha Lotta potta vem du nu är...Du verkar stenskön har du ingen blogg???

GE MIG EN MÅNAD PÅ SPA.............

Har dom vilohem någonstans för halva priset ???.... Med hemlig adress

Där ska jag bara sova, äta och gå själv i skogen tills det kommer någon skogsvaktmästre och undrar om jag har kommit bort mig..?

Inte en kotte ska få veta vart jag är och jag kommer inte att höra av mig till en själ (kanske ungarna efter 2 timmar)

Helt färdig av flyttandet. Har något konstigt i kroppen som inte bryter ut. Hostar som en kolsjuk i sista stadiet och allmänt snorig och slemmig.....Är inte alls i någon medalj form om man säger så. Bättre att bli dyngsjuk på riktigt än att gå och sega på detta vis.

Kalas fint blev det ialla fall i lägenheten och jag kämpade med en lampa  i flera timmar som man skulle bygga ihop. Alla i familjen inklusive Olle(ninnis söta pojkvän) gav upp lampbygget..Inte jag. Faaan vad jag slet med detta helvete som vi köpte på Ullared. Jag tyckter att det borde stå varnings text på kartongen att man måste vara på bra humör, ha över 200 i iq och det viktigaste...... ätit några, eller massor av Valium innan ihopbyggandet....Vilken jävla idiot konstruktion...FAST jag är ju ingen dåre, så jag lyckade klura ut det ingen av dom andra nötterna klarade av  mooooohahahaha

Robinsson Karibien hann jag titta på med ett ½ öga. Åhhhh jag har ju faktiskt oxå vart på Dominikanska där det spelas in och det är helt fantastiskt fint där, så jag kollade mest på om man skulle känna igen sig. Det är ju trots allt en liten ö.

Personerna var väl så där halvsega. Ingen riktig fräning som sticker ut. Det kanske kommer. Det fanns ialla fall en gubbe med chips tuttar han jag se..Bläää vad snuskigt med karlar som har pattar.

Och det för mig genast över till en liten limerick.....

Hellre hängmatta i parken, än hängpattar till marken!


HOPPAS NÅGON SÅG ATT DET VAR JAG......

Alltså, här grejjar man till en skitkul grejj på datan som jag skrattade halva natten åt. Trodde nästan att grannen skulle komma in och kolla om jag hade efterfest för mig själv......

När jag visade gubben så såg han inte enns att det var jag på bilderna ????????

Jag skrattade så jag skrek igen när jag körde på volymen på högsta och sa åt honom att kolla ......

Och ?? sa han när filmen var färdig....VADÅ OCH får jag ur mig mellan skratt attackerna. Ser du inte för fan vad jag lyckats gjort ??? NÄÄÄÄ vadå, svarar han helt trög..JAMEN VAAAA FAAAN ser du inte att det är jag som är på bilderna.....???

EH näääää.....Hur kul på en skala vart det då = 0

Fast jag skrattade så jag nästan fick en hjärt attack..Kul att man roar sig själv ialla fall !!!

Det är lite diskutioner på G om den lilla vidriga saken som är med i Bonde.... Roger, men vilken planet är han ifrån igentligen???? Jag har nog aldrig sett eller träffat nån som är så vansinngt  slibbig och motbjudande....Dessa damer som försöker fånga detta UFO:s gunst kan inte ha alla chipsen i påsen, eller hur man nu ska uttrycka sig. Mycket märkligt är det ialla fall. Tror nog att dom behöver göra en sinnes undersökning hela bunten.....

I morgon bär det av till Torsby med hela flyttlasset....Jag får vara glad om jag får plats, för nu är kärran knökfull och det blir inte tal om att ta med sig en synål extra....

Så vill jag slänga många pussar till Ninni idag för att hon skrev MVG på sitt svenska prov.....Inte undra på med sådan begåvad moder som har sådan otrolig kunnighet inom rättstavning och ordbehandling...moooohahahaha

En extra lååååång puss får det oxå bli ända upp till Bruksvallarna där min lilla puppa är på läger och kör skiten ur sig. Lite tårar idag av trötthet och hemlängtan. Mitt mamma hjärta värkte för dig ska du veta. Men du var så strong som körde tävlingen fast du var så trött att tårarna kom....

Eran mor är så stolt över er.....Love you <3 <3 


SÅ VAR HEMLIGHETEN AVSLÖJAD-------

JAG VISTE ATT DET INTE SKULLE GÅ SÅ LÄNGE TILL INNAN.......JA,  TITTA OCH BEUNDRA, HÄPNAS OCH VAR STOLT..... 

http://www.tackfilm.se/?id=1258584163025RA37


BRILLORMEN HAR KOMMIT OCH TAGIT MIG.....

Vart till Västerås på kvällskröken för att köpa det sista till Felices lägenhet.....Jag bara ÄÄÄLSKAR IKEA !!!

Fast nog blir det en massa jox man inte tänkt sig med i bilen hem....Men man kan inte ha en karl med sig när man ska handla. Jag blir tokstressad av att ha Hasse väntandes i varje hörn...Jag vill ju klämma på alla julgrejjor i timmar...Nu var det bara att blunda och rusa förbi typ. Men jag hann få med en girlang i alla fall....mooohahaha!!

Mitt stora nederlag var i dag och förresten på jäkligt länge.....Att jag har köpt mina första läsglasögon..Och till på köpet på RUSTA.....Hur illa blir det inte sen med självförtroendet ??

Jag har riktigt hååååånflinat åt både vänner+min egna gubbe som en efter en trillat dit på dessa brillor....

Alla utom jag...Stålkvinnan, med en blick som en yster hök

Tills nu =(             fula och billiga, 19 kr sitter dom nu på min nästa och gör mig till en riktig looser

Jag såg minsann att Hasse flinade i smyg när jag smög upp dom på bandet vid kassan..Jävlars!!!

Tänk att det fanns flera snusktanter där ute som är lika urspårade som mig...HÄRLIGT att inse att man faktiskt inte är den enda fula tanten med karamell påse..hehehe

En undran från mig  lite appropå...

Om man inte träffar sina barn eller enns ringer....Kan man somna gott då ??? Kan man sova alls ???


JAG SER LJUSET I TUNNELN.....NU GÅR DET BARA UTFÖR MED DESSA PÅ SNOKEN



BLOGG SNUSK...??

Ursäkta mitt lilla utspel om snusk igår...Men jag hörde att en "präktig" mamma smygläste min blogg och förfasade sig över mina utlägg....

Hahahaha då blir det liksom som förgjort för mig att hålla sig på mattan och blogga neutralt om recept, tvättmedel och andra präktigheter...Vill ni läsa sånt så får ni byta blogg dirr....

Idag ska jag ta det lite mer easy och inte sväva ut om olika snuskigheter som det blev igår...sorry  ;)

Fast det rycker i mitt pekfinger som skriver på tangentbordet att liksom busa till det lite igen. Men jag är en seriös 47 taggare som kan vara både hysteriskt fjantig men oxå vara alvarlig.. Det har räddat mig många gånger..Så det så !!!

Och som sagt vill man läsa om annat så byt blogg....För den här är i bland inte rumsren

Idag har jag ätit 1 kg smörgåstårta....1 stoor bit morotstårta och haft ågren för att jag tryckt i mig så inni helskotta mycket slaffs att man blir helt överjäst

Kutat runt sjön med allting skvalpande i kaggen..

Ska man orka kolla på Paradise...? Får nog bli lite slötitt från  datastolens plats

Jag kan inte hålla mig så jag måste bjuda på den här......hehehehe

Britta och Sture låg och hånglade när britta sA
- Kör upp ett finger!
Det gör Sture.
- Kör upp ett till!
Det gör Sture.
- Kör upp hela handen, Sture! stönar Britta.
Sture stoppar in hela handen.
- ÅH! Kör in en hand till!
- Är du säker?
- Ja! Bara tryck!
Sture kör upp båda händerna.
- KLAPPA! KLAPPA! ropar Britta.
- Det går inte... svarar Sture.
- Nä, jag vet, visst är jag trång?!


IQ=FISKMÅS

Dum dummare...Jackie Ferm

Ett riktigt fullblods spån, och då överdriver jag inte det minsta....

Paradis Hotell...Vill man skämma ut sig så att alla släktingar säger...Tack å hej, så ska man delta i detta program.

Och vill man skämma ut sig mer än alla skämmskuddar klarar av här i soffan, så frågar man grabben man hamnat i säng med 1:a natten och dom ska köra...Doggy style?? Och grabbstackarn fattar noll..vadå doggystyle får han ur sig...Moooaahahaha snacka om att aldrig satt på någon bakifrån....Såååå jävla nybörjes !!!!

Nog om detta..

Jag har vart till min gamla(50år) kompis med present idag....Vi har en sån jäkla ful korg som jag köpte till henne för ca 17 år sedan som vi ger varandra prylar i när vi fyller år, bröllopspresenter, julblommor och fan ver allt. Denna korg har hängt med i alla år, och det sitter fortfarande kvar en julrosett från 1:a gången Agneta fick den av mig för siså där 17 år sedan. Problemet är att den är så jäkla stor att man måste köpa så mycket grejjor för att fylla upp monstret....Bra när man får den, men ett skit när man ska ge bort den....

Nu är den i Agnetas ägor tills nästa gång det är dax för att fira mig för något.....

Vart och inhandlat lite prylar till Felice idag. Brödrost, vattenkokare mm mm = Älskar ÖB

TORSBY=ICKE SOVA=MÅ PISS=FÅ MUNNSÅR=BLI FUL=MM.MM

Åh skönt att vara hemma igen och få ligga i sin egna säng..eller kanske inte eftersom kattfan skitit i den när vi vart borta i 2 dagar..!!!!

Der första man fick göra när man kom hem var att börja tvätta...täcken och påslakan

Inte långt till en psykos snart efter denna helg som är lika med nada sova och så hinner man bara hem och får se detta. Och ändå så har vi haft kattvakt...Tack för det

Sovit som ett kånkelbär hela helgen. I morse när jag gick upp efter 2 nätters skit sömn så mådde jag faaan så illa. Värsta bakfylle känslan, fast jag inte ens stökat till det....Hm

I går var vi och bowlade..Riktigt svinkul men svårt och irriterande att småungar slår mig...Fast jag får väl skylla på att jag skulle behöva både glasögon och linnement, för man är ungefär lika smidig som en halvblind flodhäst....

Och det värsta....Hur kan man få träningsvärk av att spela bowling???

Skidåkning blev det inte  =(    Var så sliten av att inte få sova så jag kände att jag bara inte pallade att gå in i betongen och frysa.....

Nu är vi som sagt var hemma igen och tvättar....Till veckan fyller min polare sen BB 50 år= Nära döden ålder som mina ungar uttrycker sig  hahahah..Jag har som tur är några år kvar att leva innan det stora förfallet kommer.

Annat på planeringen är att vi måste få tag på en platt Tv år Felice som ska få sin lägenhet på fredag och jag MÅSTE ta tag i det här med bil raggning...

SVERIGES STÖRSTA POTATIS KÄLLARE...BRRR -4



PÅ G....

Torsby to day...=)

Mentorsamtal i morgon bitti halv 10....=)  /  =(

Skidträning med Västmanland hela helgen... =)

Åka själv i tunneln... =)

Ha ont överallt på söndag... =/

Äta pizza på Torsby pizzeria i kväll... =)

Spela bowling i morgon kväll....=)

Åka som packade sillar ner till Torsby.. =/

Träffa Krösa (kattbebisen)... =)  =)  <3

Träffa mina bebisar....<3 <3 <3

Slippa jaga inbrotts idioter.... =)

Leta fram skidkläder...? Vart fasiken är dom   =(

Over and out

BOR VI I RINKEBY....???

Japp, massor att göra idag....

Till Runes i Skinnsberg och införskaffa lite valla grejjs...

Efter det så var vi till Hasses jobbarkompis och kollade på en 9 veckors schäfer bebis......ÅÅÅÅÅÅÅÅHH VILL HAAAAAAA !!! Jösses vilken goding det var och alldeles ynklig.

En lunch på Kina i fagersta gottade vi oxå i oss.

Proppmätt rullade jag in till Lena för klippning....Inte en chans att det gick att få bort min Polska uppsyn. Ni vet, en sån där fin urtvättad färg och en utväxt som är mer än 3 cm..Hääärligt Polskt. Fattades bara en bärplockar hink i näven.

Det är bara att ösa på med mörk brunt sa Lena..Ok sa jag...Och jag som ville bli lite ljus igen. HA! Där sket man en lök.

Jaja det var bra i slutändan ialla fall. Behöver inte ha keps.

2 TIMMAR SENARE.....

Jaha och så var det dax igen då.....Någon försökte ta sig in i vårt garage i kväll igen. Var inne i skafferi när jag hör nått som dunkar....Va fan tänker jag, vad är det som dunkar??? Och det låter som det kommer från gården..

JÄVLARS hinner jag tänka innan jag rusar till fönstret i köket.Nägon jävel som försöker sno någon av bilarna !!

Nää inte bilarna precis..utan nån som försökte komma in i vårat garage..kl kvart i 11(?) på kvällen, men va fan då sover ju inte enns folk. Jag rusar som vanligt halvnaken ut på balkongen(för ut vågar jag inte gå) och vrålar.....och då menar jag VRÅLAR!!!!

VAAA FAAAN pysslar du med din jävla dåre !!!! Stick år helvete innan jag ringer snuten. Då vinglar det iväg nått jävla fyllo, han tittar upp på mig och sluddrar...Håll käften kärring

Nu är jag så förbannad att jag inte kommer att kunna sova. Va fan bor vi i för jävla pissby ??? Snart har man väl nån idiot som lyckas komma in igenom våra skraltiga dörrar och gör nått riktigt jävla sjukt.

Nä dax att skaffa sig en sjujävla Pittbull som kan äga upp nästa gäst...

JAG HAR EN BULLE I UGNEN.....!!!

I dag fick Försäkringskasse helvetet känna på mera Damp från Norberg...

Min doktor trodde inte sina fukking öron när jag berättade vad kärringen sagt åt mig. Få hit namn och nummer så ska jag ge den idioten en omgång tyckte min käre läkare....2o minuter senare ringer hon tillbaka till mig

Du sa hon....Den där idioten hade verkligen inte alla hemma.!! Näää sa jag, vad var det jag sa??

Hon hade ialla fall läst lusen av henne..rejält !!! Men vad hjälper det mig ???

Åh vad jag har vart duktig på kvällskröken. Gjorde en gäng bullar och medans dom stog i ugnen så gräddade jag ett lass med pannkakor att ta med till smågökarna.

Fast det där med bullarna höll på att som allting jag gör, att gå åt fanders......

Tände massor av ljus i köket, spillde upp lite glögg(ja, jag vet jag är glöggoman)och satte på lite skön musik = Melissa Horn och.....Robbin Bengtsson(mums)

Sen började jag baket med bullarna.....Allt gick enligt planerna tills jag kavlat ut degen och skulle ha på fyllningen....Riktigt smör, socker, kanel och så vaniljsocker så klart....MEN vad konstigt vaniljsockret ser ut tänkte jag medans jag riktigt strödde på.......FAAAN DET VAR BAKPULVER!!! man blir så trött

Så går det med mysbelysning + bak = Dålig sikt på burkarna

Fick slänga första degklumpen och fortsätta på den biten som var kvar, och som inte var bakpulvrad....

I morrn blire frissan..Bort med det röda och i med nått annat....Vad det återstår att se

DET SKA VARA STOORA BULLAR...SÅ HÄR


......OCH DET SKA VARA BRÄNDA PANNKAKOR....INTE SÅ HÄR

ERROR....

Vaknade skittidigt av ett jävla liv utanför fönstret.....VAAA fan håller dom på med????

Tittar ut och får se en massa grabbar och gubbar mitt utanför vårt sovrum som precis har kört igång med att asfaltera om vägen...? Det var massa fordon som lät som FAN och det var bara att pallra sig upp.

i dag hade jag bestämt mig för att skriva en sak på datan som jag bara inte har orkat ta mig för med. Sagt och gjort så fort Hasse pysit till jobbet så bänkade jag mig med datan, godis och en stor balja med te.

Hm...Svårt med inledningen men sen rullar det på ganska bra. Sitter i nästan 2 timmar och skriver, när jag till slut är på sista värsen så ringer Ninni, pratar en bra stund med henne. Sen hinner jag bara lägga på så ringer nästa unge......Känner mig ganska så nöjd med mitt skrivande så jah kan koppla av och prata med Felice oxå en lång stund.....TILLS det kommer upp en varningsruta på datorn framför mig!!!

Alla vet nog hur kallsvetten kommer dirr när sånt där dyker upp.....

VAAA FAAAAN skriker jag till ungen i luren..Vad händer, det står att allt kommer att försvinna om jag inte sparar... Vad i helskotta ska jag göra skriker jag ännu mer...

POFF så slår datan av och jag får nästan ett vansinnesutbrott.....Helvete oxå, är allt borta nu får jag ur mig till Felice??? Japp, troligen säger hon. Jag känner att jag måste bryta itu datafan på mitten eller slänga ut den till Ok minst....Men då kommer jag på att det är ju Hasses, så då biter jag ihop så att hörntänderna nästan roterar.

Startar om helvetet och får igång worlds igen.....DET ÄR DÅ DET HÄNDER <3 <3 <3

Jag måste i all hast när jag dampade loss på alla tangenter innan den sloga av, lyckats spara mitt arbete <3 <3

= Me like    Tydligen så är jag en hackers ialla fall  hehehe

Efter denna maxpuls upplevelse så var det som gjort för ett intevall pass....Jag behövde knappt värma upp, ångan var ju uppe liksom...  hahaha

ASFALTSMASKINEN VAR FANIMEJ NÄSTAN INNE I VÅRAN SÄNG OCH KÖRDE

BOMBHOTA FÖRSÄKRINGSKASSAN..... SÅ JÄÄÄVLA NÄRA!!!!

Åh priset går till....Caroline Seger

Vem är denna brud som tar hem allt i fotbollsgalan???

Eftersom jag erkänner både här och nu att jag avskyr damfotboll..har alltid gjort. Tycker mest att det "fjompas" runt när dom spelar..Nu får jag väl en jävla masa skäll från en del, men det är vad jag tycker och står för. Det är väl därför man inte har en susnig om vem denna Caroline är antar jag. Hon hade iallafall ett jätte fint tacktal till sina föräldrar = Sånt gillar jag

Det här med fotbollsbrudar är lite mysko tycker jag. Många ser ut som karlar och är flator??? Varför ...Jag har inget emot flator, har en på jobbet så det är inget konstigt med dom, men att bli lite(ganska mycket) manhaftig för att man lirar boll är ju lite sådär...

Nä ska jag se på fotboll så måste det vara karlar som lirar....trevligare så

Inte enns karlar vill se damfotboll..fast det är brudar?? Hmmm  vart gick det fel ??????

ÅHHHHH vad glad jag är att Felice la av med det otyget  ;)

Nog om detta..

Idag HATAR jag försäkringskassan som tycker att jag är för socialt activ med mina barn för att ha så ont i axlarna som jag har. Jag borde hellre vara hemma och tycka synd om mig själv och låta mina ungar sköta sig själva. Dom har väl en pappa oxå säger kärringjäveln, som kan hjälpa till.....Vad svarar man på det ????

Jag hatar att jag kunde vara vuxen nog att föra en dialog med den jävla muttan(ursäkta) , så det blev som det brukar bli när jag blir galen.....Bara massa svordommar och tok.

Blir mest vansinnig på att hon inte läst mina papper om allt.....Vadå pappa?? Dom har ju förfan inte haft en pappa som ställt upp på 10 år....Vem i helvete skulle ha gått på alla föräldrar möten, utvecklingssamtal, sälja skit på julmarknaden för klassen, sälja skit från fotbollen, sälja skit från skidorna och skjutsat till alla möjliga och omöjliga ställen, hämtat med bilen mitt i natten någonstans, skämmas när ni gjort nått skit, skrivit alla stipendieansökan, tröstat när det har behövts, skjutsat till lasarett, tandläkare och hänga med i ambulans i stället för som vissa andra..åka och grilla istället..! mm.mm   mm.mm  mm.mm

Det har tyvärr aldrig funnits någon som avlastat mig...sorry din subba !!!! Läs på innan du dömmer, din djävul

Herregud jag har ju bara börjat på min långa resa med mina 2 underbara barn och då vill kärringen att jag inte ska lägga ner så mycket tid på dom.....Jag HOPPAS verkligen inte att hon har några egna barn !!!

Japp och så fick man grina en skvätt idag oxå...I ren jävla ilska

GOTT ELLER INTE....?? DET ÄR FRÅGAN

Chili/Choklad..? Glöggen jag inte kan bestämma om den äcklig eller god..??

Den smakar absolut inte glögg, utan nått mittemellan dumlekola och snusk...Sååå jäkla svårt att få till om man vill ha en kopp till eller om man aldrig mer vill ha en slurk enns.

Måste nog ialla fall säga att nästa gång blir det Blossas lättvinare igen...Lite lagom tryggt så där

Min skalle värk vägrar att ge med sig. Fast idag har jag lyckats gått en långsväng fast det bankade friskt i knoppen kan jag lova. Men sen blev det isterband och dillstuvad potatis härhemma så då kändes det lite bättre=PRO varning på middagen, nästa söndag skryter man väl med att man gjort dillkött eller annan 70+ mat.

Sista Ensam mamma idag och det blev väl inga chockartade val precis.....Fotbolls Lasse vart vald och vem skulle inte ha valt honom. Han var en favorit hos mig från program 1.

Seg dag som alla andra söndagar. Nu ska jag kolla på Blocket om det finns nån bilusling som inte gått 30,000 mil, är bes/skattad, har vinter däck, ej rollad, ägs av en svens(ursäkta)som man kan pruta på och det viktigaste att den håller när man provkör....verkar ju inte vara solklart i vissa fall. Önska mig lycka till  =)

AJ MIN SKALLE......

Vaknade med ett skallebang som fick mig att snooza 2 gånger och är det nått som jag aldrig gör så är det att snooza.......Pallar inte med att hålla på med det, blir bara tröttare av den sysselsättningen.

Men i morse när jag skulle upp för att ta mig cyklande i regnet till Klackberg så kände jag dirr när jag skulle resa mig upp...BANG BANG..Hur fan kan man vakna med sån jäkla huvudvärk????

Snoozade på 2 gånger, sen blev det panik istället....Rusade in i Alvedon landet så fort jag bara kunde för att orka jobba till 4....Gick så där, var väl ingen höjdare att cykla kan jag upplysa.

När jag skulle hem så var varenda gruskorn med mina cykeldäck ett berg kändes det som.....Konstigt att kroppen ställer in sig på att orka den tid som det gäller. För när jag kommit hem så var jag som en överkörd grävling....

På med lördags myyyyyyys kläderna fort som attan , tända på ett gäng ljus och koka en stoor kopp te, sedan var det bara att ligga i divanen med filten på sig och sörpla....

Nu känns det lite bättre efter att jag i mina superfina "sjuk" kläder och keps hasat mig till korvmojjen och köpt en kebab m strips. Nu fattas det bara ett hett bad på det här så är jag nog on the road again....

I morgon är det första skidtävlingen för i år ??? 1 km i Orsa ska der gnidas runt på. Vill dit och skrika, men har ingen bil och Hasse är i Stockholm....Kanske lika bra så man inte blir sjuk på riktigt

Nu väntar ett dyk i baljan och en varm glögg kopp på kanten.....

TRÖK VÄDER..!!!!

Det var den snön...synd om man skulle få tycka livet var bra någongång...

Samma gråa piss ute i dag igen som det vart alla andra dagar utan igår då det var krispigt vitt ute..

Vart avundsjuk när jag ringde min gamla mor som fyller 70+ idag och fick höra att i Älvdalen så var det minsann 1 decimeter snö..och det vräkte ner mer....VILL OXÅ HAAA !!!!!

Åkte till kupolen i Borlänge för att köpa jacka åt Hasse. ÄÄÄntligen hittade han en och nu kommer han inte att köpa en ny på dom närmasta 10 åren...sån är han.

Jag som är en fattig lus köpte bara ett par sockor, fast ska jag vara ärlig så hittade jag inget som lockade heller. Fast min hjärna brukar ställa in sig på att inget hitta när man inga penningar har, och så blev det. Fast jag går runt och klämmer och känner på det mesta i alla fall.

När jag var i Torsby häromdagen så hittade jag och Ninni en LDB dusch crem som jag aldrig sett förr. Den luktade liksom choklad, man hade god lust att ta sig en slurk så gott luktade den. I dag hittade jag den på Rea...20 spänn!!! Tjohoooo köpte en till henne. Den stackarn ligger med 39 graders feber alldeles för själv i sin lägenhet ääända nere i Torsby. Hade jag haft en bil så hade nog mammsingen åkt ner och tagit hand om bebisen. Puss hoppas du blir bättre snart.

Den andra göken var och tog svina sprutan idag, så nu ska det väl ändå inte komma nått NÖFF från henne i vinter  mooooahahahaha

Kan bara intyga med juryn...ERIK ÄGER

VAD TROR NI OM DETTA ??? CHILI/CHOKLAD GLÖGG


MINA FIIINA MYSIGA SOCKOR FRÅN INDISKA JAG KÖPTE IDAG.....VARMT Å GÖTT

5 NOVEMBER = 1:A FLINGAN

ÄÄÄntligen kom då snön....Jag är en snö mäniska och jag älskar vintern och fryser med glädje..eller det kanske jag inte riktigt gör...Älskar att frysa, men man klär ju på sig på ett annat vis när man ser att det är snö ute så frysande blir inte så jäkla jobbigt.

Jag har alltid mängder med kläder på mig..dubbla långfillingar, massor med tröjor och tjocka stumpor som min gamla mor har stickat. Fast jag fryser så förbannat om fötterna jämt, värst i skidpjöxor. Det vore straff på dom som tillverkar pjäxor...Faaan vad kalla dom är. Mina tossingar är alltid som isklumpar.

Idag har jag krängt julkalendrarna som vi måste köpa från Skidklubben....Bara 2 st kvar nu..Hääärligt. Det vart den stackars personalen på Norbergs snickeri som fick offra sig när jag var dit med mina hundögon och sa ...SNÄÄÄÄLLLA, och vips så var det bara 2 kvar.

Alla pratar om sprutan...!!! Sak du ta den eller inte ???

Jag ska inte ta den, men har igentligen ingen annan anledning än att jag har panik efter alla mina cortison sprutor som gjort så inni helvete ont att jag hellre får svinsjukan än att ta en spruta till...KLEN?? JA JAG VET

JAG VILL HA EN NY BIL NU !!!!! Orkar inte ens kolla annonser längre. Tror väl att det ska stå en på gården någon morgon när jag vaknar...som en Holywood fru ungefär  hahahaha



En gammal halvdöv pensionär går in för sin årliga fysiska undersökning i sällskap med sin hustru.
Läkaren kommer in i undersökningsrummet och säger:
- Jag behöver ett urinprov, ett avföringsprov, och ett spermaprov.
Den lomhörda gamle mannen vänder sig till sin hustru och frågar:
- Vad sa han?
Hustrun skriker tillbaka:
- Ge honom dina kalsonger, Arne!


BRRRR

Trött som fan efter min tur till Torsby idag....

Detta blir ett kort inlägg eftersom jag knapt orkar resa mig från soffan för att gå till datan.....Sängen ropar.... kom!!!!

Upp hämntning kl 6,00 i morse

Framme 09,00 i ett snöigt, blåsigt och sviners kallt landskap. Jag ville knapt gå ur bilen och gå 1km till Ninni. Men nöden har ingen lag när man inte har någon bil själv....!!

Kunde nästan bryta istappar från nästan när jag kom fram..Satans så kallt det var

Pajsade runt med Ninni nere på Torsby city med lite shopping + att vi var och kollade så att det jobbades i Felices lägenhet. Det var någon sorts golvläggare där och pysslade, det blir nog jädrans fint bara det blir klart. Tur att det mesta blir nytt och ommålat för kärringen innan gade storrökt inne = Lukta skit

Var oxå till elevhemmet och pussade på Felice en liten stund innan hon skulle ut på ett äkta grispass med 3 timmar på rullskidor......Jag var INTE avunsjuk alls

KL 15,00 var det åter dax för att sätta sig i bilen för hemfärd.

KL 19,00 Var vi hemma igen, helt slut efter en våldsam och snabb färd....Gillar inte när chaufförena är halvblinda och trötta kör som FAN !!!!

Kollat på Bonde... Jag blir bara stressad av att se den där Roger taffla runt....Allvarligt talat, det måste ju vara stora fel på karln...Finns han i verkligheten eller är det ett påhitt ??? Så där...ja jag har fan inte ens ord för hur han är...Noll social kompetens ialla fall och noll av allt annat mä..!!!!

Snipp snapp snut...Nu är sagan slut

 

 


ARG SOM ETT BI....!!!!!!!

Jakten på ny bil har bara börjat.....Ringde på en Fiat idag. och den grabben var inte att leka med kan jag lova.....

Jag undrade om bilen fanns kvar??? Det kan du ge dig fan på svarade han..!! Det är bara en jävla massa blattar som ringer och erbjuder mig platt tv:n, moppar och jag vetefan allt i betalning...för någe pengar har dom inte..!!!

Han var fan så förbannad att jag knapt våga fråga nått om bilen. MEN sa han sen, jag hör att du inte är en svarting(mitt dalmål tydligen) så har du bara pengar i näven när du kommer och inte prutar ett ör helvete så är bilen din...!!!!!!  Jag vågar då fan inte åka dit..så det så. Jäklar, en sådan arg mäniska var det länge sedan jag träffa på..hahahaha. Han får nog behålla sin Fiat

Var till Avesta och kolla runt lite idag. Skulle köpa vinterjacka till Hasse men det fanns ingen som passade, så det blev till att vara utan.

I morgonbitti kl 6,00 ska jag följa med några till Torsby som ska dit och åka skidor....jag ska gå och titta på Felices lägenhet som dom precis börjat och rusta, sen blir det väl att snoka runt på lite andra ställen i byn oxå kan jag tro, innan vi vänder näsorna mot Norberg igen.

Tidigt i slafen ikväll

MIN ÄLSKADE UNGE....

Idag har jag fått en sådan fin kärleksförklaring från min älsta dotter på hennes blogg. Min dag i övrigt  behöver inte beskrivas något mer.  Det är vid sådanahär tillfällen som jag förstår att jag på någotvis lyckats med min uppfostran....

Jag kan tala om att detta är ett skoljobb som hon gjort och jag är så stolt och full av gråt....mallighets tårar och mina ungar är dom bästa, finaste pch snällaste, galnaste som finns och jag älskar dom.

Läs och tänk efter hur du är som mor/far, dotter eller son...


”Hon kan ge det bästa stödet och i nästa ögonblick krossa med kritik. Hon kan vara den mest uppmuntrande – och den som sårar allra mest. Hon kan dela sina innersta hemligheter men plötsligt stänga ute”. Så skriver Agneta Lagercrantz i artikeln ”Inga pratar som mor och dotter” i Svenska Dagbladet som publicerades åttonde mars 2008. Hon påstår att en mamma och en dotter inte bör vara för nära så de blir vänner, det blir inte rätt i sammanhanget då. ”En mammas jobb är att uppfostra och skydda, inte vara kompis”.

Jag håller inte med där om jag utgår ifrån min egen relation med min mamma. Min mamma är mitt stöd, den mäktiga, den närmaste, min bok jag berättar allt för och min kudde jag gråter i på nätterna. Men vi har även konflikter, precis som alla andra. En mor och en dotter skapar konflikter som bara de själva förstår. En grej är hur de pratar till varandra, de snappar upp tonfall och läser mellan raderna väldigt bra tillskillnad från män. Man skulle kunna säga att allt negativt och positivt förstärks när det alltid finns ett underliggande budskap i mor och dotters samtal. De söker godkännande och bekräftelse av varandra. ”duger jag som dotter?” Är jag en bra mamma? En annan anledning till att utbrott skapas är just ordspråket: ”Mamma är lik sin mamma som är lik sin mamma”. Vi är lika och identifierar oss med dem, en anledning till att irritation skapas.

Jag skulle kunna säga att jag vuxit upp med endas en biologisk förälder då jag och min pappa sagt upp den nära kontakten vid tidig ålder. Min pappa är av den struliga sorten, ni vet en sådan som jämt ställer till det för sig själv och andra. Allra mest för andra, för han själv landar alltid på fötterna. Jag fick lära mig att bli vuxen tidigare än väntat, och även om det har varit mycket turbulens och negativa tankar, så skulle jag aldrig byta bort den speciella relationen med min mamma mot någonting annat. De flesta har sina två föräldrar där, mer eller mindre och jag har fått genomgå oförklarliga situationer med min mamma pågrund av detta. Hon har alltid funnits där, jobbat och slitit . Jag kan lita på henne och berättar verkligen allt, kanske lite för mycket till och med ibland. Hon förstår mig och läser mig lika lätt som en barnbok.

Tar vi våra föräldrar förgivet? Behandlar vi dem sämre än vi borde?
De har gett oss liv och lärt oss det mesta vi kan, hur kan man återbetala det?
Vi kämpar hela tiden för att vara vuxna och självständiga, men samtidigt så älskar vi att vara små och omhändertagna. Jag tror att våra liv präglas mer av våra föräldrar än vad vi vågar erkänna. Men det är inte alltid så lätt att se vilka mönster man upprepar förrän långt efteråt. Jag var sexton åt när jag flyttade hemifrån, jag lägger besticken i lådan exakt i samma ordning som hemma. Det var mamma som lade märke till det. Mamma har lagt dem så i alla år, och gissa vem mer som har ”gaffel-kniv-sked”? Jo, mormor.

Det sägs att ett bra förhållande bygger på ömsesidighet och respekt, de gäller även med barn. Föräldrar måste sätta gränser för att ha en chans att kunna kontrollera oss barn. De måste säga ifrån när de tycker att det räcker. Men vi som behandlade våra föräldrar så gott vi kunde? Vi som gav dem respekt men inte fick något tillbaka? Vi blir nedtryckta och osäkra fast det inte ens är vi som gjort fel. Att vårda ett starkt band är viktigt, släng inte bort det för allt i världen. Men är det så att någon ger upp, då är det svårt att hålla kvar. Egentligen skulle mitt tal mest handla om mamma, men jag insåg direkt att en analys av vår relation är svår att få på ord. Det är ju ”bara” mamma, hon som alltid älskat mig villkorslöst. Min pappa där i mot, han finns det mycket gammalt strunt som lätt droppar ur mig. Jag är inte skyldig han någonting, han fanns ju aldrig där. Men det är lättare att beskriva det onda och negativa än det lätta och positiva. Det finns så mycket under ytan som inte syns utåt, och som man själv inte ens är medveten om, eller kan förklara. Men min mamma är min bästa vän, trots vad alla forskare och debatt skrivare säger. . .

 

Ninni Hedberg


FLY MEDANS TID ÄR.....!!!!!!

Klockan stog på 8,00 i morse...JÄÄÄÄÄÄSP

Åka till Månkarbo kl 9,00 och hämta Felice.....

Lika mycket tårar som vanligt vid dessa avsked....Men det är bara att ta nya tag, snart är det ett lååångt jullov

Sen var det dax för mer tårar..Från mig den här gången. Mina underbara tjejer ska ner till "sig"i Torsby igen och det är lika jobbigt för mig som när Felice och henrik ska skiljas...BHUUUU     fast det är det ingen som fattar, som Felice säger...

Fast jag måste få klaga lite ialla fall. Ninni tyckte det skulle bli lite seegt att åka"hem" igen.....Det är ju liksom här i Norberg man känner alla så där riktigt bra försvarar hon sig med när jag frågar vad i himelens namn det är som lockar i denna byhåla......

Ja tacka fan att man känner alla här, för det har verkligen inte hänt ett skit på dom 3 åren som hon snart vart borta.....Förrutom att nu är dom flesta så gamla att dom kommer in på puben nu....i spännande Fagersta(!) Och där är det samma mäniskor som var på Unkan(fritidsgården)i Norberg för 3 år sedan....precis. fast nu kan dom åka 1 mil och samlas på det stället och vara lite på lyset oxå....FAAAN så kul.

Meningen med livet är väl ialla fall att våga ta för sig och prova sina vingar.....Skaffa nya erfarenheter, kompisar, lära sig att gå till bank;vårdcentral mm mm helt själv. Fatta egna beslut som kan bli helt fel, men man har ialla fall vågat tagit ett eget beslut.

Själv flyttade jag till Borlänge helt själv för att gå kock skola i 2 år. Jag var knappt hem till Avesta(min hemort)under den tiden. Gud vad folk jag lärde känna och jag ångrar inte en sekund att jag flyttade till Norberg för 20 år sedan, skulle aldrig drömma om att flytta tillbaka till Avesta igen...ever. Men nu känner jag en sådan där rastlös känsla att jag skulle vilja dra vidare till annat folk, annan stad/by och en helt annan miljö........Mora kanske?? 

Min känsla är att kommer man inte från denna by i tid så blir man kvar för gott. Och det är säkert en bra by att bo i om man är mellan 75 och döden eller har småbarn..Men förfan inte när man är i 20 års åldern....

Näää vi tar en stor strips på Myntan..med mellan sås, eller vi sitter i trappan till leksaksaffären och blossar/ölar, eller vi eldar upp något på Campingen, eller sprayar något fränt i tunneln ner till Noren, eller varför inte åka 79 varv runt vägbulorna på Torget..Ja jösses möjligheterna bara väller fram, måste vara omöjligt att välja vad man ska hitta på.

Sporta kan man snart inte göra längre i Norberg för vi har varken dam/herrlag i fotboll, ingen innebandy och handbollen är ett minne blott, åka slalom njaaaaa, skidor njaaaa.

Gå på bio= nej
Handla frididsgrejjor/sport= nej
Gå på pub afton= nej
Ridskola/badhus/ishall = nej
Restaurang som inte är pizza= nej

Men för gudsskull alla ungdomar, ta er härifrån..fort som faaan och lär känna andra mäniskor, för ni vet det finns ju trevligt folk på andra ställen oxå...folk som inte håller reda på om ni släpper en skit bakom OK

Detta blev en uppmaning till många som jag inte hade räknat med när jag började med inlägget...Ursäkta att jag svävade i väg....I morrn ska jag försöka bli mitt vanliga oseriösa jag igen    mooooaaahahaha

RSS 2.0