2 KLAPPAR EN TAPPAD PLÅTBIT OCH BLÅA BEN...

Tog en paniksväng till Kupolen idag.....Måste ju liksom göra nått åt mina julklapps köp som hitills är = med nästan noll...

Hittade man nått då ??? Kan tala om att jag först höll på att förfrysa mina stackars tranben i bilen eftersom den där jävla kupevärmarjäveln man har inte gått igång..så det var kallare än i röven på en pingvin inne i bilfan...Och jag som hade piffat upp mig i kjol(?) och allt...!!!!

När jag sen skulle ut och tanka så ligger det en bauta stooor plåtbit bakom min bil...eh?? Inte var den där när jag kom tänker jag.....Ser ett par Nissar som står och blossar vid macken(lämpligt ställe och plossa på) så jag frågor dom.....Såg ni om den här plåtmojjängen låg här när jag kom ??? Nääää säger den ena tror inte det..

Slänger in den i bilen ialla fall och undrar vad den kommer ifrån....Måste vara nått som sitter under halva bilen typ...Kan det vara golvet ??  =)    jaja jag kom både fram och tebaka från Borlänge så inte vet då jag vad det var som släppte.

Åter till mina julklapps köp.....2 st vrånghandlade jag för att inte komma hem helt utan. Fast det var 2 fina och bra grejjor...så det så!!

Det kuligaste idag var när jag passerade ett återbruk/retur när jag var på väg hem......Stog på bromsarna och svängde in ....Jag älskar att loppa runt på sånt. Men här var det inga fynd tyvärr. Men på vägen ut så hade dom ställt fram ett stort bord med julpapper och snören....En stor skylt förmedlade att---Här slår du själv in dina julklappar själv.  Ja men va fan, inte köper man väl julklappar på returen???? Där går väl ändå gränsen känns det som. Har man inte råd att köpa en julklapp så kanske man ska skippa firande med klappar i huvudtaget.

I morrn blir det larming i Fagersta hela dagen.....


1:A VEKEN ÄR TÄND.....

I lördags bar det iväg till Västerås i snöyran för att hämta ett bord jag köpt på min favorit sida Blocket.....Vad köpte jag mina prylar innan denna sida dök upp igentligen..??

Fast då var jag rik och obekymmrad, kanske till och med barn och gubblös, så då fanns det kulor på både bank och i plånboken....

Det köptes väl nytt kan jag tro, inget prutande på annonser då inte...hahaha fast det är ju kul att drygpruta tycker jag, halvturkiska som jag snart är, så det går ingen nöd på mig inte. Eller som jag brukar säga...- Hellre snygg och fattig än rik och ful  ;)

Jag kan medela att jag kom hem med ett bord, pottskåp, en bauta stooor matta och.....en gratis byrå !!

Det var en ung tjej som hade sålt sin hästgård och ville bli av med allt....Synd att inte Hedbergskan var där i ett tidigare skede. Nu vart det att skämmspruta på det lilla som var kvar. Som  den där mattan som var snygg som fan. Jamen sa hon, den kostade nästan 1500 ny..!! Ja fast den är både begagnad och inte helt ren(låg lite torra blomblad på den) Du får en hundring chansade jag...Och tammefan gick hon inte med på det  :)
Och i bara farten så blev det en gratis byrå och ett pottskåp oxå....200 pix står man väl ut med.

Dagens övningar var det PRO poäng på.....Julmarknad på Västanfors hembygdsgård, fartfyllt...not!!

Och jag har inte enns bakat mitt hårdbröd än, eller saffran eller pepparkakor...eller nått. Helt förslappat för fasiken

JÄKLIGT TRÖTT IDAG...!!!

Har ni någongång kännt att ni vill kräkas när väckarklockan ringer....?? Jag gjorde nästan en kastspya i morse när dingdongen gick.....Kollade flera gånger om den inte hade ringt fel, men icke. Och jag är inte en snooz typ så det var bara att s l ä p  a sig upp.....

Nästa problem när man är så här snortrött är när man ska försöka måla sig......Påsar som är större än dom där gula gigantiska från Ullared under ögonen,  och ögonen förresten..... dom är mindre än på en nyfödd kines. Försök att måla er då ni...!!!!!

Larmat i Fagersta hela förmidagen......

Sen har jag gjort lite nytta här hemma oxå.....Druckit glögg och betalat räkningar, som om inbetalningarna skulle bli nå roligare med glögg....knappast !!! Skulle behöva en dunk hemkört och JÄVLIGT lite groggvirke för att det skulle kunna bli lite kuligare..

Sen har jag gått runt sjön med Anki i blåsten ...Skönt att trampa på en sväng ute i friska luften

Hör precis på tv:n att en ung kille har dött i Karlstad efter att polisen gett honom vad han tålde...Dött av syrebrist är diagnosen..????? Hyggliga gestapos

I morgon har vi begravning av Hasses pappa Åke......En sak man måste igenom, fast det är inget man ser framemot. Jag tror ialla fall att han lirar golf där uppe nu, eller kanske tennis...

Kolla vilket fint fönster jag hittade för 9 år sedan i ett gamalt föråd...Det har suttit i ett köksskafferi i ett hus i Fragg(Norberg)




MYYYYYYS.....

Sådär ja...Nu var julen framställd, bara granen kvar att ta in. Fast det måste jag nog vänta med annars tror väl folk att man aldrig fått haft gran när man var liten.....

Fast granen är ialla fall pricken över i, säga vad man vill men så är det. Proppad med kulor(i samma färg) och fullt med paket under...så ska det vara. Japp !!

Stökat hela dagen med detta pysslande. Kutade ner på bolaget och köpte en glögg 5 i 6.....Då hade jag upptäkt att det inte fanns någon  hemma. PANIk!!!!  Jag skulle precis börja med att slå in några julklappar...Oxå ett måste förresten, glögg till inslagningen. Hahahaha jag hittar alltid olika anledningar att dricka glögg.

Alltså vad jäkla skitkallt det är ute då......Var ut i skogen en sväng och plockade granris. Trodde jag skulle både blåsa och frysa bort.....tur man hade långkallingarna på, hade inte suttit fel med dubbla.


MEDUZA...???

Upp med tuppen för att åka till Avesta och sätta larm....Fortsatte till Sala för mera insättning. Där var det riktig service på dom som ägde huset vi satte upp larmet i.....Kaffe och munk sattes fram på bordet så det var bara att hugga in, sånt gillas extra mycket.....

Hem och slänga på sig springkläder. Backintervaller i dag och milen i går....Kan nästan drabbas av överträning   höhöhöhö. Kan oxå upplysa om att det var svinkallt och halv storm ute när jag sprang. Men har man smällt i sig en munkjäkel så får man fan plikta minsann !!!!

Idag på radion så spelade dom den där monster fula saken Susan Boyles nya låt Halleluleja...Jädrans vad bra hon gjorde den, så nu har jag spelat den hela kvällen här hemma på värsta höga volymen + att jag även spelat Eddie Meduza, Winnerbäck och som grädde på moset så blev det minsann lite Lasse Stefanz oxå.....Satan vilken blandning. Det värsta av allt är väl att jag kan texterna på Meduzas snuskvisor, så jag klämmer i som en dåre i varje refräng med hög röst. Tur att grannen Rogga är som han är....Annars hade han väl ringt 112 för länge sedan   =)

Meduza...??? Vart gick det fel  hahahahahahaha

I morgon ska jag väl spela Lady GaGa och andra topp hits så man slipper idiotförklaras.......
Äh nu kommer jag ju ihåg.....Jag ska minsann spela julmusik och dricka glögg hela dagen i morrn. Stakarna ska fram, kulorna ska putsas och nötter ska knäckas.....Inte som ni tror snuskhummrar, utan en helt vanlig julpyssel dag för mig(och hasse)  ;) 

VÄRKTABLETTER TACK.......

Ny vecka nya äventyr.......

Helgen gick åt till att åka bil, flytta in , flytta in städa,  bära, skruva, möblera, äta hämtmat, flytta ur, flytta ur städa...och ha ONT !!!!

Shit pomm fritt vad ont jag har i mina stackars axlar....Skulle behöva några veckor på rehab, gärna i Thailand  ;)

Jaja synd att klaga ,blir inget bättre av det ialla fall. Nu har liksom lugnet lagt sig härhemma igen. Ingen målning halva nätterna, inget åkande efter möbler när och fjärran och inget hysteriskt letande på Blocket efter "fynd"....

Förresten så letar Felice(jag) en billig 42 tummare, så det gäller att vara på tå för det oxå...Nån som har en att sälja??

Fast jag kan bara inte låta bli och skvallra om att jag ska åka till Skultuna i helgen och hämta mera projekt.....Ett stort gamalt slagbord och ett pottskåp för 50 kr st...Ni hör ju själva. Är det undra på att man glor på detta Blocket så fort man får en ledig sekund...??

Kollade på Biggest looser nyss.....Men vad i helskotta har alla proppmätta mäniskor gjort ??? Snacka duktiga nissar. Alla hade gått ner massor, och han som vann var rent av snygg(?) Fattar noll

Sötaste pepparkakshuset i Torsby.....


Sötaste gardin uppsättarna...  ;)


SARDINER....?? NÄÄÄ HEDBERGS MÖBLER

Min underbart roliga brorson Kimpa ringde i ottan i morse.....Tur det för min klocka hade då inte ringt och väckt mig...  =(

Vart lite sprutt på tanten kan jag lova för jag skulle till Fagersta på ett möte...hahahaha härligt att vakna upp på det viset, hela dagen blir åt helvetet känns det som, man hinner knappt pissa innan man slår igen dörren. Och att man sen halvägs upptäcker att pyamasen fortfarande är på är väl knappast några plus.....

Nu var det väl inte riktigt så...men nästan

I morgon susar vi till Torsby med alla vitmålade möbler.....som kommer att se så där lagom shabby chic ut när vi landar med kärran en så där 4 timmar senare....Jösses våran packning av denna vagn tog evigheter och jag höll på att frysa arslet av mig + att jag nästan bröt både armar och rygg av allt bärande....

Bara att hålla tummarna på att någonting är helt när vi kommer fram......så illa är det kan jag lova. Men vad ska man göra när man har för mycket möbler och för liten kärra...JO PRESSA SKITEN VÄRRE ÄN SMÖRBLOMMOR I EN BOKJÄVEL !!!


I ÄRLIGHETENS NAMN......

Får jag en guldstjärna av den goda gärningen jag gjorde idag....?? Eller åtminstonde ett jädrans bra eget samvete.

Vad är det för märkvärdigt som hänt då...?? Jo jag hittade en plånbok i en kundvagn på Konsum idag, och jag lämnade in den i kundtjänst.....!! Det var riktigt med ärlighets poäng i det tycker jag  =)

Kan tänka mig den stackars tjejjen som glömmde den där när hon kom hem och upptäckte att den var borta...PANIK !!!

Men då finns det guldstjärnor som jag som hittar och lämnar in och känner sig skitnöjd av att gjort det, istället för att länsa och slänga det man inte behöver i närmsta soptunna. Nu besparade jag denna människa en massa jobb med att spärra alla kort och fixa nya......Visst är jag väl en snäll en  ??

Stormöte i Västerås med folk som ska fixa skidtunnel vid Rocklunda (västerås) Skitbra Norsk karl som var ankare i projektet och som hade hand om informationen. Han frågade mig som var den enda kärringen på mötet om jag kunde tänka mig att bli skidtränare åt andra kärringar som ville lära sig åka skidor om dom öppnar......Mja sa jag, vill nog hellre vara tränare åt snärtiga gubbs ...... hahahahahaha. Fast han var faktiskt seriös och frågade på fullaste alvar. Stackars tanter, det skulle bara bli en stor plåga för dom med mig som instruktör. Min grupp skulle nog tunnas ur ganska fort känner jag på mig   mooooohahahaha  

TRÖGO.....

Sätta larm hela förmidagen....Blir tokig om jag inte fattar allt snart

Ibland tror jag att jag är helt utvecklingsstörd som inte får inn i träskallen hur det ska vara. Ni som inte provat med detta tekniska helvete förstår inte...Och jag som håller på, fattar inget heller känns det som.

Vissa prylar sätter sig liksom inte...Saker som jag MÅSTE komma ihåg, men som är lika borta som håret på min skalle......Hur jävla trög får man vara ????

Kan man skylla på åldern..?? Eller att jag är av det kvinliga könet..?? Jag skyller på allt + att jag är helt otekninsk.

Ungarna börjar fundera över julen....Och vem gör inte det?? Samma visa varje år. Vart ska vi vara, alla vill olika. Jag skulle vilja hyra en stuga i fjällen och bara softa runt i underställ och dricka glögg, äta julmat och åka skidor....Nån som följer med ??


GÅTANS LÖSNING....

Mysteriet på Malmgatan är löst......

Det var dom nya hyresgästerna i butiken under som brassat på 2 vatten fontäner som skvalade och grejjade på för sig själva......Fattar inte vitsen med att ha 2 fontäner som står för sig själva och låter som fan. Ingen ser nått, det är bara vi på malmgatan 16 som hör den...!!

Fotbollsgalan är en repris från alla andra år......Zlatan får alla bollar och alla fotbolls tjejjer ser ut som transvestiter. Vad är det med fotbolls tjejjer igentligen ?? Varför ser dom ut som faan när dom sminkar och klär upp sig ??

Nu är det pensionärs jävlar...Detta program äger för tillfället  =)


PÅ SPAN I TRAPPEN....

Idag ska jag bara slappa i regnet....tror jag

Fast jag har förstås redan fyllt en diskmaskin, tvättmaskin, gjort lite jobb med larmtjossan, skurat lilla toan, tömt kattlådan(det svämmade över), ring flera viktiga samtal, plockat upp en smockfull tvättkorg, målat, färgat mina ögonbryn, kollat pannan i källaren och fyllt på systemet med vatten eftersom ingen av dom manliga hyresgästerna här på malmgatan vet man gör...  ;)     mm.mm

Så jag ska bara slappa idag...   :)

I går kväll vart det något konstigt här i huset och är än förresten.....När jag skulle gå och knoppa så var det ett jävla liv, typ oljud från någon maskin eller nått i trappen...Eh, jag öppnade dörren på glänt för att kolla om det kom i från grannen eller nått, med det var längre ner i trappen. Mörkrädd som jag är sen den där påtända jävla dåren var in i vårt garage mitt på dagen så var jag inte så där skitsugen på att gå ner och kolla vart det kom ifrån.....

Men jag är som bekant en hårding, så jag smög nerför trappen med katten Krösa i högsta hugg....Så jag hade nått att slänga om det var nån idiot som smög runt i trapphuset(stackars Krösa)....Men det var innifrån en av affärena under oss som det väsnades som faaaan. Måste ha vart/är nått som är på väg att packa ihop där inne för det låter som fan. Inne i vårt sovrum som ligger precis över den här affären så är det en jävla orkester kan jag lova, så det tog ett tag innan man lyckades somna inatt.....Och det låter precis lika mycket idag. Får väl ringa hyresvärden om det inte slutar...Huset kanske flyger i luften rätt va det är. Får se till att man inte sitter på dasset just då..  hahahaha

Nu ska jag ringa på en tv-bänk. Felice har sålt alla sina möbler, så då blir det till att införskaffa en vit tv-bänk i stället för den svarta....Och ja, jag ska pruta om ni undrar  =)

Appropå Felice....Hon är ÄÄÄÄntligen färdig med matten i skolan. Bränn böckerna och slå aldrig upp en matte bok igen gumman. Du är så duktig som fixat skiten fast du är som din mor......iq fiskmås när det gäller att lägga ihop 1+1.....Fast du/vi är ju proffs på så mycket annat istället <3

SKIDTÄVLING, LOPPIS OCH JULBORD......

Sitter och kollar på årets första skidtävling på datan. Suttit här sedan halv 10 i morse och ska väl sitta här i 3 timmar till....Kul så här i början och se hur "formen" är. Några har glömt den hemma och några har som vanligt åkt med en blåslampa i röven.

I går jobbades det hela dagen med julmat...Det var skinka, prinsnuppar, köttbullar och hela skiten som skulle fram på borden...Trött när jag kom hem av allt spring, så det enda som hjälpte en total avsomning dirr i soffan var att gå ut på en långprommis. Släpade med mig Anki på en och en halvtimmes sightseeing runt Kärrgruvan i mörkret. Skönt var det i alla fall.

För att jula till det EXTRA mycket så gjorde vi en Janssons själva på sena kvälls kröken...Nu vill jag inte se julmat på några dagar, Tack

Var upp på Loppis i Kärrgruvan i 10 snåret i morse.....Eh vad var det för skämt??? Typ 6 bord och bara SKIT. Nä ska man annordna något sådant så måste arrangörerna  fixa till lite mer folk som säljer prylar liksom. Jag var där i ca en ½ minut, sen åkte jag hem. Ganska irriterad.

Ska försöka få med mig Anki på en luftning idag oxå efter att jag åkt färdigt skidorna....

Ibland blir jag så trött på allt....det känns nästan som man går av. kan man säga upp sig från allt..??? 

LIKA MYCKET HÅR SOM EN GOLFBOLL......

Här rullar dagarna på som aldrig förr....

Ena sekunden är man i Turklandet och svär för att man håller på att få värmeslag,  för att i nästa stund vara tokig för att man får skotta av snön på bilen.....Alltså vart tog hösten vägen..??

Jag har till och med köpt mina 2 första julklappar idag...Ja ni hör ju själva

Det fräser väl bara till så sitter man och målar ägg till påskriset !!

Idag har jag vart till frissan och försökt få ordning på mitt så kallade hår...Eller hår och hår?? Det lilla jag har kvar efter dom sista 2 månade av hysteriskt tappande av barr....Det är riktigt helt jävla värdelöst att tappa håret, jag har inte så mycket hår att skryta innan dirrekt heller, men nu är det totalt kaos uppe på knoppen...

Min kära frissa som jag haft i 100 år typ, skrek i högan sky...MEN VAAAA FAAAN !!! Jo tack jag vet sa jag och var nästan nära en tår, men vad hjälper det..?? Bara att bita ihop och hoppas på att det snart växer ut i gen så man slipper se ut som en gleshårig paniköverkammad 70 årig gubbe.....

Så fort jag mår skit och det är en miljard grejjer som antingen går fel eller jag oroar mig för, så kommer skalligheten som det berömda express tåget.....Brum säger det och vips så ligger allt hår på golvet och man ser ut som fan....Jag vill ha långt tjock hår till röva....Fast, its never happens to me  =(

SKRÄCK SENARIO PÅ MALMGATAN 16.......

I går kväll hände det som fick alla hårstrån på kroppen att stå rakt ut.......En BAUTA spindel i handfatet i badrummet....Ni vet en sån där kötta, källar, mördaräckigt stor hårig svart sak med EXTRA stor fet kropp....

Den bara satt där i handfatet helt still, så jag trodde först det var en stor hårboll som släppt från Ninnis svarta katt Krösa som tillbringar tiden i handfatet när jag målar mig på morgonen.....När jag får klart för mig att det är ingen hårboll utan en gigantisk spindeljävel så får jag nästan en hjärtinfarkt......Slänger mig naken ut i vardagsrummet och skriker som om jag mött en knivmördare bakom duschdrapperiet !!!

Hasse stackarn som sitter i godan ro och kollar på tv, får sig en rejäl skräckupplevelse han med....Först att se en naken kärring komma utskrikandes från badet med en hysterisk stämma vråla........TA DÖÖÖÖ PÅ DEN FAAAAN !!!!  Eh på vem??  Ja men va faaaaaan, det sitter en feting i handfatet..SKYNDA DIG DÅ FÖR FAAAAAAAAAN !!!

Fan vad äckliga djur, fast jag brukar ju faktiskt komma in i grinstadiet när jag träffar på sånadära giganter helt appropå, men jag vrålade mest av chock tror jag. Allt i rysväg har liksom kommit ner på listan sen alla mina orm träffar i Klackberg blev av i sommras...Inget får mig att komma i koma så mycket som snakes.....BRRRR.

Hallelulia för snön säger jag.......Både för att man snart kan klämma lagg+att det är garanterat ormfritt ute. Däremot så verkar ju spindeljävlarna flyttat in i stället...Smällar man får ta.

Nu ska jag jobba lite

BACK ON THE ROAD AGAIN.......

Tillbaka till vardagen igen med installationer av larm precis hela dagen....Idag blev jag till och med bjuden på kaffe och dopp 2 gånger... =)       sånt gillas skarpt och vikt kurvan kommer snabbt att öka om det fortsätter att bjudas på detta vis.

Håller på att slita mitt stackars hår av skallen för att få tag på min handläggare på den berömda instansen Arbetsförmedlingen......Alltså är det ett skämt denna inrättning. Allt som har med AF, Försäkringskassan och för att inte glömma bort A-kassan kan göra mig totalt psyk sjuk. Är man inte en dåre innan man ska ha med dom att göra...så blir man garanterat en efter. Till 100 % fullblods dåre !!!!

Jag ska kasta mig in i pappersvärlden med alla dessa idioter igen......= Gå ner 7 kg och tappa nästan allt hår på kuppen

I går brände vi Torsby tur och retur på några timmar. Åkte i 4 tiden på eftermidagen och var åter halv 11 på kvällen....Snacka speedad tur, ingen extra lång på hälsning hos Ninni inte.....hahaha, In i en halv timme å äta pizza sen i väg, snabbt som bara faaaan.

Jaja bättre med en halvtimme än ingen alls  =)

TILLBAKA LITE IGEN.....

Vart en pause ett tag här på bloggen. Har inte haft lust till så mycket i ett par dagar.....

Tråkigheter i familjen gör att luften går ur en totalt. Hasses pappa avled i onsdags så allt har stannat upp ett tag härhemma, men jag tror att vi är på väg uppåt ytan igen.

Åker till Torsby en snabbis i morgon, skulle behövt vara där i några veckor nu känns det som. Men vi vänder skutan mot Norberg igen i morgon kväll.

Jobb hela veckan + hela helgen som kommer......

Livet är så skört att det inte är klokt...Man får sig en riktig tankeställare på vad som är värt någonting här i livet.

Grattis till min söta mamma som fyller 75 år idag....Åh jag saknar dig massor just nu <3

ILLRÖDA ÖRON.....

Mina öron glöder......Herre jösse jag har suttit i telefonen och fixat med servisar till våra larm i nästan 4 timmar......Nu förstår jag dom som inte vill vara telefon försäljare någon längre tid   :)

Hela förmidagen+halva eftermidagen gick åt för en trög kärring att lära sig att grejja allt med inbokningar och få till dom på datan oxå......hahahaha jag är verkligen helt kass på det här med datorer. Men man kan ju som bekant även lära gamla hundar att sitta..höhöhö

Min skalle brinner snart upp av alla förbannade saker jag ska hålla reda på.....Det är ju inte precis a pice of cake att ha med mäniskors säkerhet att göra, det får ju liksom inte bli fel....HUUUU hemska tanke

Oskönt med allt ösregnande i kväll.....Skulle behövt en löptur och rensat ur pannbenet rejält. Nu fick det bli ett långt bad istället, inte heller så tokigt. I morrn skiter jag i om det haglar, åskar eller är driv is......Då ska tanten ut !!!!

Åh måste få vara lite stolt i dag oxå....Ninni ringde och var jätteglad, hon hade klarat sin första tenta. Jättebra jobbat gumman, det är ju det jag sagt hela tiden. Du kommer att fixa detta, inga problem. Du har ju fått dina studerar gener från mig och då kan det ju inte gå fel...eller hur  ;)

NOVEMBER.....REDAN ?????

Fy aldrig har mina ben vart så tunga som i kväll när jag riktigt plågade mig runt 2 varv på Nordansjö elljusspår....

Då ska alla veta att detta spår är 2,7 km...??? Alltså höll jag på att dö av att springa lite dryga 5 km....Whats up alltså ???

Jaja man kan ju inte vara på topp jämt, men 5 km ?????? Och man skymtade den där förbannade lie mannen igen. Jag vill hellre se glassbilen ju    =(

Nya tag i morrn kväll...

Trött i mitt huvud oxå och i morrn ska jag minsann lära mig ännu mera larm tjossan. Då ska jag nämligen få in i mitt tröga trähuvud hur man ringer och bokar in tider via datorn till folk som redan har larm och som behöver serva dom...Jag är som bekant ingen data hackers...Totalt puckad till och med. Men det är bara att försöka att få in i pallet hur det funkar. Tala har jag som sagt inga problem med, så det ska nog funka.

Här kommer mitt lördags kvälls pyssel som garanterat är handgjort(hand made) by mee...hahahaha det kanske syns......och jag lovar, det är inte ett enda stift från en häft apparat i skapelsen. Nu ska jag försöka mig på en ljusstake med Lars Winnebäcks fina text rader på.....Vad säger ni om det då !!!! OOOOOtrooolig pyssel stuga här på Malmgatan

Är den inte söt så säg.....Tror nog att den andra jag ska göra blir lite bättre. Detta är liksom prottotypen  ;)

RSS 2.0